Aktuality

Kraj zavádza novú autobusovú linku na Mariánsku horu v Levoči

levoča marianska hora spoje_A5 letak PSK

Na Veľkonočný pondelok začne jazdiť na Mariánsku horu v Levoči nové autobusové spojenie. Prešovský samosprávny kraj tým vychádza v ústrety pútnikom, ktorí každý rok smerujú na levočskú horu. Robí tak symbolicky na začiatok pútnickej sezóny.

Prešovský samosprávny kraj (PSK) zavádza novinku v doprave. Od 1. apríla spúšťa nové autobusové spojenie na trase Levoča autobusová stanica – Košická brána – Mariánska hora v Levoči a späť. V prevádzke bude viac ako pol roka, presne do 27. októbra. Mesto Levoča tu v tejto súvislosti zriadi novú autobusovú zastávku v blízkosti parkoviska.

Spoj bude pre cestujúcich k dispozícií každú prvú sobotu v mesiacoch apríl až október s odchodom z autobusovej stanice v Levoči o 8.45 hod. Z Mariánskej hory je odchod späť naplánovaný na 11.20 hod.

Nové autobusové spojenie bude pre cestujúcich zabezpečené aj každú nedeľu, a to rovnako v mesiacoch apríl až október. Z autobusovej stanice v Levoči odíde autobus o 13.45 hod., následne z Mariánskej hory späť o 15.40 hod.

Autobus bude jazdiť na trase aj počas cirkevných sviatkov, a to vždy 45 min. pred liturgiou. Prešovský samosprávny kraj chce novinkou odľahčiť problém s parkovaním a zjednodušiť dopravu na Mariánsku horu, ktorá je vzhľadom k šírkovým pomerom komunikácie často problematická. Kraj odporúča cestujúcim si svoj spoj pred cestou overiť na www.cp.sk.

V prípade platby čipovou kartou je sadzba stanovená na 0,60 eur, pri zľavnenom lístku na polovicu – na 0,30 eur. Základný jednosmerný cestovný lístok si cestujúci zakúpia za 1,10 eur, zľavnený za 0,60 eur. Cestujúci majú ešte možnosť využitia rodinného víkendového cestovného (rodič a min. 1 dieťa do 15 rokov), pričom každý z cestujúcich zaplatí 1 eur.

 

Galéria