Aktuality

LEVOČANIA OSLÁVILI 180. VÝROČIE EXODU ŠTÚROVCOV

IMG_5983

Miestny odbor Matice slovenskej v Levoči zorganizoval podujatie pre verejnosť a študentov stredných škôl, počas ktorého si pripomenuli 180. výročie exodu štúrovcov do Levoče. Podujatie bolo spojené s kladením kytíc a vencov k soche Ľudovíta Štúra.

Súčasťou programu boli alegorický príchod štúrovcov na vozoch, divadelná dramatizácia a vystúpenie študentiek a študentov zo Strednej pedagogickej školy v Levoči a Gymnázia J. F. Rimavského.

Hudobne sa na programe podieľal spevácky zbor IUVENTUS PAEDAGOGICA a Miestny zbor heligonkárov z Bardejova.

Na podujatí sa zúčastnili štátny tajomník Ministerstva školstva, vedu, výskumu a športu Slovenskej republiky Ján Krišanda, predseda Matice Slovenskej Marián Gešper, primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský, predseda Miestneho odboru Matice slovenskej Miroslav Brincko a mnohí ďalší významní hostia.

Po programe sa hostia presunuli do historickej radnice, kde otvorili novú Pamätnú izbu štúrovcov v spolupráci s SNM-Spišské múzeum v Levoči.

Mesto Levoča Stredná odborná škola pedagogická, Bottova 15A, Levoča Gymnázium J. Francisciho-Rimavského Levoča Matica slovenská

Galéria