Aktuality

AJ V 51. ANKETE NAJÚSPEŠNEJŠÍ ŠPORTOVCI REGIÓNU SPIŠ ZA ROK 2023 MALI LEVOČANIA SVOJE ZASTÚPENIE

IMG_2013

Vyhlásenie tohtoročnej ankety Najúspešnejší športovci regiónu Spiš hostilo mesto Krompachy. V sále kultúrneho domu sa vo štvrtok 15. marca 2024 stretlo množstvo športových nadšencov z celého regiónu a svoje zastúpenie medzi nimi malo aj mesto Levoča.

Oceňovalo sa v siedmych kategóriách – Cena Obec/Mesto, Talent roka, Kolektív, Cena SOŠV, Cena Fair Play, Cena predsedu OK Spiš a Jednotlivec.

V kategórii Cena Mesta si ocenenie prevzal Miroslav Dunčko, ktorý ako všestranný športovec nasmeroval svoj talent k futbalu. „Zastával posty od stredového hráča až po útočníka. Postupne hrával v rodnej Levoči, ale aj v Spišskej Novej vsi, Sušiciach, Vítkovciach, Košiciach či v rakúskom Aspangu. Aj po skončení kariéry odovzdával svoje bohaté skúsenosti z pozície trénera. Opisujú ho ako spoľahlivého, zodpovedného, empatického a skromného športovca so zmyslom pre humor“, prezradil o ňom moderátor večera Robert Bučko. Miroslav Dunčko si ocenenie prevzal od prednostu Mestského úradu v Levoči Nikolaja Kučku.

V kategórii Talent roka boli ocenení Šimon Ambrózy a Boris Budzák.

Šimon Ambrózy – futbal, FK 05 Levoča
V predošlej sezóne sa stal najlepším strelcom súťaže medzi žiakmi. Bol lídrom levočskej U trinástky. Šimonove strelecké kvality neunikli pozornosti trénerov z vyšších súťaží, a tak nečudo, že v súčasnosti už háji farby prvoligového Ružomberka.

Boris Budzák – fitnes, KŠK Levoča
Počas krátkeho pôsobenia v klube sa Borisovi podarilo nominovať a uspieť na Veľkej cene Nitry, ako aj na Majstrovstvách Európy vo fitnes detí v nových kategóriách Challenge, kde obsadil 3. miesto, a Agility, kde bol druhý najlepší.

Najviac nominovaných mala Levoča v kategórií Jednotlivec, kde si ocenenie prevzali Alojz Koprda, Šimon Mišek a v zastúpení svojho mladšieho brata aj Adam Nováček.

Alojz Koprda – kolky, TJ Štart Levoča
Alojz je majstrom Slovenska v kolkoch v športovej disciplíne nevidiacich a slabozrakých. Ctižiadostivý športovec, na tréningoch mimoriadne poctivý a pre ostatných členov klubu nasledovaniahodný príklad i vzor.

Šimon Mišek – futbal, FK 05 Levoča
Šimon bol v sezóne 2022/2023 pilierom levočského družstva žiakov U15, ktorému sa darilo. Spomeňme napríklad triumf na kvalitne obsadenom halovom futbalovom turnaji o Pohár predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu.

Adam Nováček – alpské lyžovanie, ŠK Nomiland
Adam sa vlani predstavil na Európskom olympijskom festivale mládeže, pričom 17. miestom v slalome dosiahol najlepšie umiestnenie spomedzi slovenských reprezentantov. Ako 17-ročný získal v roku 2023 tituly majstra Slovenska v slalome v kategórii mužov, juniorov i mladších juniorov.

Štafetu tejto úspešnej športovej ankety, ktorú organizuje Olympijský klub SPIŠ spolu s Okresným úradom Spišská Nová Ves prevzala do budúceho roku Obec Helcmanovce.

Galéria