Aktuality

Výherkyňa súťaže Levoča na jar so svojou triedou navštívili Starý Sacz

2

V rámci podujatia „VITAJ JAR“ sa uskutočnila súťaž Levoča na jar, do ktorej sa zapojilo 12 levočských škôl a zaregistrovalo 181 diel. O výhercoch rozhodovala verejnosť a 1. miesto získala s počtom hlasov 816 Noemi Ondzíková zo 4.B zo Súkromnej základnej školy so svojím dielom Veľká noc v Levoči.

Noemi vyhrala jednodňový poznávací zájazd v meste Starý Sacz v Poľsku. S výhrou sa podelila s celou triedou, ktorá včera navštívila významné pamätihodnosti nášho poľského partnera.

Žiaci Súkromnej základnej školy v Starom Saczi navštívili Lesné mólo na Miejskej Góre, ktoré bolo vybudované v spolupráci s mestom Levoča ako zrkadlový projekt so Žabou cestou. Deti si vychutnali pohľad na okolie Starého Saczu, nahliadli do sklenených gúľ, v ktorých spoznávali vývojové štádiá žaby.  Nasledovala prechádzka Bobroviskom popri rybníkoch na sútoku riek Dunajec a Poprad. Deti sledovali bohatstvo miestnej fauny a flóry a spozorovali aj bobrov pri svojich priehradách.

Trieda zvedavcov nahliadla do Galérie súčasného umenia IMO, ktorá sa snaží ukázať viachlasnú povahu moderného sveta prezentovaním rôznych umeleckých postojov v mnohých oblastiach umenia. Je to priestor pre umeleckú debatu a miestom pre budovanie komunity. „Na výlete v Poľsku sa mi veľmi páčilo, najviac ma oslovila galéria a Lesné mólo. Všetkým by som takýto výlet odporúčala,“ povedala víťazka súťaže Noemi Ondzíková.

Súťaž LEVOČA NA JAR bola realizovaná v rámci projektu „Radnica otvorená komunitám (Radnica)“aktivity 4: Kultúrna spoločnosť je lepšia spoločnosť, kód projektu: CLT01027 a do súťaže prišlo takmer 4600 hlasov. „Sme veľmi radi, že sme sa mohli zúčastniť takéhoto krásneho výletu. Myslím, že všetkým deťom sa výlet páčil a budeme sa naďalej zapájať do aktivít, ktoré usporadúva mestský úrad a mesto Levoča. Určite sa zapojíme aj do ďalších súťaží, aby mali deti možnosť prezentovať jednak svoju prácu a tiež ukázať, čo sa na našej škole robí,“ dodala na záver riaditeľka Marta Bajtošová.

 

 

Galéria