Aktuality

TENISOVÝ OLYMPIJSKÝ VÍŤAZ MILOSLAV MEČÍŘ NAVŠTÍVIL LEVOČU

IMG_3564

Primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský prijal v priestoroch obnoveného prízemia radnice olympijského víťaza Miloslava Mečířa. Vzácneho hosťa obdaroval knihou o Levoči a obrazom od levočského maliara Ľubomíra Repaského.

Hostia si prezreli obnovené priestory radnice a jej najvýznamnejšie nálezy.

Olympijský víťaz zo Soulu 1988, 2-násobný grandslamový finalista a víťaz 10 turnajov v profikariére navštívil Levoču pri príležitosti konania Medzinárodných majstrovstiev Slovenskej republiky senioriek a seniorov, na ktorých sa organizátorsky podieľal aj tenisový klub TC 92 Levoča.

Miloslava Mečířa (nar. 19. mája 1964 v Bojniciach) považujú za najznámejšieho Slováka vo svete. Známy je pod prezývkou Veľká mačka.

Počas svojej kariéry vyhral 11 titulov na okruhu ATP. Jeho najvyššie umiestnenie v rebríčku bolo 4. miesto, ktoré dosiahol 22. februára 1988. Po ukončení aktívnej kariéry pôsobil ako nehrajúci kapitán slovenského daviscupového mužstva, ktoré sa v roku 2005 prebojovalo do finále. V roku 2004 mu prezident Ivan Gašparovič prepožičal štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra II. triedy a v roku 2006 štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra I. triedy.

Aktuálne pôsobí ako prezident Slovenský tenisový zväz.

Ďakujeme za návštevu!

Galéria