Aktuality

ŠKODA MTB MARATÓN LEVOČSKÉ VRCHY – Preteky pod dohľadom Majstra Pavla

DTP 02283 skoda SBOT Maraton 2023 PLAGAT A3 - Levoca-krivky

Levoča je tento rok dejiskom niekoľkých špičkových športových súťaží. Levočania si tak po medzinárodných pretekoch ORLEN NATIONS GRAND PRIX môžu v polovici júla vychutnať opäť atmosféru ŠKODA MTB MARATÓNU LEVOČSKÉ VRCHY, ktorý tento rok nesie podtitul Preteky pod dohľadom Majstra Pavla. 

Preteky sa uskutočnia v sobotu, 15. júla 2023, so štartom na Námestí Majstra Pavla. Pripravených je päť tratí pre deti aj skúsených cyklistov. Tri klasické trate s dĺžkou 24, 48 a 72 kilometrov s prevýšením od 700, cez 1 646 až do 2 400 metrov. Family trať ponúkne dĺžku 7,4 kilometra s prevýšením 144 metrov a detská trať pre najmenších má 20 metrov prevýšenia na dĺžke 3 a 6 kilometra.

Okrem ŠBOT série sú preteky aj súčasťou Slovenského pohára so samostatnými kategóriami pre cyklistov s licenciou. Okrem toho sa na trati môžu zúčastniť cyklisti so “štrkoletmi” alebo baterkami.

Organizátori sa opäť snažia udržať ekologický koncept, účastníkov čaká v Levoči okrem historických pamiatok aj občerstvenie a sprchy.

Prihlásenie na preteky prebieha online formou na stránke organizátora a sumy štartovného sú rozdelené na viacero vĺn. Pri úhrade do 1. júla je suma štartovného 27 €. Neskôr do 13. júla sa cena zvýši na 30 € a na mieste bude cena 40 €. Tieto sumy platia pre všetky MTB trasy na maratóne. ŠKODA Family trať má cenu 15 € a detská trať má štartovné 5 €. Pre účastníkov priamo z Levoče je cena iná, a to pre Family trať – 10€ a deti majú štartovné  zdarma. Prezentácia pretekov bude prebiehať na Námestí Majstra Pavla 14. júla od 18:00 do 20:00 a 15. júla od 7:00 hodiny.

Počas podujatia budú prebiehať aj CYKLISTICKÉ PRETEKY PRE DETI A RODINNÉ TÍMY. Pripravená je detská zábavná zóna, edukačné hry, program, maľovanie na tvár aj občerstvenie.

Viac informácií nájdete na plagátoch nižšie a tu:

https://www.welovecycling.com/sk/2023/06/26/pozvanka-skoda-mtb-maraton-levocske-vrchy-preteky-pod-dohladom-majstra-pavla/

 

Cyklistické preteky ŠKODA MTB Levočské vrchy – Levoča

Dopravné obmedzenia

Pre organizovanie cyklistických pretekov ŠKODA MTB Levočské vrchy – Levoča bude dňa 15.07.2023 (sobota) zavedený osobitný dopravný režim v meste Levoča.

Vjazdy na Námestie Majstra Pavla budú uzatvorené v čase od 07:00 do 16:00 hod. Obchádzková trasa bude vedená po miestnych komunikáciách Ružová, Vetrová, Uholná, Kláštorská ulica, Ulica Gustáva Hermanna a Mäsiarska ulica.

MHD bude premávať podľa platného cestovného poriadku.

Pre parkovanie autobusov návštevníkov mesta Levoča bude vymedzený jeden jazdný pruh na ceste III/3225 (Kežmarská cesta) v smere od Levočskej Doliny.

Parkovanie osobných motorových vozidiel bude povolené na parkoviskách v hradobnej priekope a na miestnych komunikáciách nepodliehajúcich osobitnému dopravnému režimu.

Počas pretekov bude usporiadateľská služba upozorňovať vodičov a ostatných účastníkov cestnej premávky prechádzajúcich resp. križujúcich trasu pretekov (Baštova, Kláštorská, Košická ulica,…) na zvýšenú opatrnosť.

Mesto Levoča a organizátori podujatia ďakujú účastníkom cestnej premávky za porozumenie a veria, že tolerantným prístupom všetci prispejeme k bezpečnému priebehu pretekov.

Galéria