Aktuality

 SILNÝ VIETOR V LEVOČI NAPÁCHAL ŠKODY AJ NA MAJETKU MESTA. MESTSKÁ POLÍCIA AJ ĎALŠIE MESTSKÉ ORGANIZÁCIE BOLI V POHOTOVOSTI A ZASAHOVALI NA VIACERÝCH MIESTACH

Resized_20230327_181946

V meste Levoča sme včera zaznamenali extrémne silné nárazy vetra, ktoré dosahovali rýchlosť 25,5m/s, čo je najvyšší náraz vetra za posledné roky. Tieto nárazy vetra spôsobili niekoľko škôd na mestskom majetku.

Došlo k vyvráteniu viacerých stromov v rôznych lokalitách mesta. Hlavne na sídlisku Západ, v lesoparku Schissplatz. Ďalšie škody vznikli na mestskom cintoríne v Levoči, kde popadalo viacero stromov, ktoré poškodili hrobové miesta. Všetky škody sa aktuálne monitorujú a riešia s jednotlivými poisťovňami. Menšie škody vznikli aj na budove zimného štadióna, kde došlo k deformácii oplechovania.

Mestská polícia, Technické služby mesta Levoča a ďalšie zložky integrovaného záchranného systému v meste sú od včerajšeho dňa v pohotovosti. Mestská polícia priala v tejto súvislosti viacero oznámení a zasahovala na niekoľkých miestach. Regulovala dopravu vo viacerých lokalitách, pri stavenisku obchodného centra Tesco riešila situáciu so spadnutým oplotením,  o pomoc hasičov požiadali na Sídlisku Západ, kde v blízkosti základnej školy spadol  strom.

Mestská polícia škody naďalej monitoruje a Technické služby mesta Levoča pracujú na ich odstránení.

Mesto ďakuje Mestskej polícii, Technickým službám a ďalším zložkám za rýchly zásah a pomoc pri riešení a odstraňovaní vzniknutých problémov.

Galéria