Aktuality

Radnica ponúka novú výstavu Miloslava Dvoráka Môj svet obrazov

IMG_7288

Na prízemí historickej radnice nájdete do konca januára výstavu Miloslava Dvoráka Môj svet obrazov. Vernisáž v piatok podvečer otvoril recitátor Zdeno Suchý. O hudobný program sa postarali speváčka Zuzana Klingová a gistarista Marek Kamenický.

V úvode sa prítomným prihovoril primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský. ,,Za pár rokov, počas ktorých sa Miloslav Dvorák venuje výtvarnej tvorbe vytvoril množstvo obrazov, ktoré vystavoval na mnohých výstavách doma aj v zahraničí. Som veľmi rád, že aj v Levoči môžeme spoznať jeho tvorbu,” povedal na otvorení.

,,Táto výstava je pohľad na môj život, moje skúsenosti a zážitky,” povedal autor Miloslav Dvorák.

O AUTOROVI:

Miloslav Dvorák sa narodil sa 11.2.1954 v Nitre, maturoval na Strednej všeobecnej vzdelávacej škole a po jej ukončení študoval na Lekárskej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pod jeho vedením sa Neurologické oddelenie v Levoči vyprofilovalo na pracovisko so zameraním na vertebrologickú problematiku s modernými diagnostickými a liečebnými postupmi ochorení driekovej a krčnej chrbtice. Od apríla 2007 pracoval ako primár na modernom Neurologickom oddelení v Spišskej Novej Vsi. Svoje poznatky odovzdával aj študentom Katolíckej univerzity, kde prednášal neurológiu. Desať rokov bol členom horskej služby v Slovenskom raji a neskôr túto záľubu vymenil za tvorivé umenie.

VSTUP VOĽNÝ!

Galéria