Aktuality

NA RADNICU PRIBUDOL NOVÝ MOBILNÝ PÁSOVÝ SCHODOLEZ

IMG_6970

Mesto Levoča obstaralo nový pásový mobilný schodolez so štandardným invalidným odľahčeným vozíkom vrátane uchytenia pre široké vozíky. Schodolez má uľahčiť prístup ľuďom na mechanickom invalidnom vozíku na poschodie radnice, kde sa pravidelne konajú svadby, stretnutia, podujatia či prednášky. Nachádza sa tu aj stála expozícia SNM – Spišského múzea v Levoči.

Verejnosti bude po novom na radnici slúžiť mobilný pásový schodolez s nosnosťou do 150 kg v hodnote cca 3800 eur. Použiteľný je na väčšine schodísk, okrem tých s otočnými schodmi. Jeho ovládanie je jednoduché, vďaka výsuvným kolieskam je možné ľahké otáčanie do 360° uhla. Zložený je z dvoch oddeliteľných častí, je jednoduchý a nenáročný na skladovanie a prepravu, keďže sa zmestí do batožinového priestoru bežného auta. Jeho motor je napájaný zo suchej batérie, ktorá nemá vplyv na životné prostredie. Riadi ho vyškolená osoba pomocou ovládania umiestneného na rukoväti. Schodolez má rýchlosť jazdy 20 schodov za minútu smerom hore a 28 schodov za minútu dolu a prekoná schodisko so sklonom do 35 stupňov.

Mesto Levoča zaobstaralo nový schodolez vrámci projektu Radnica otvorená komunitám v programovej oblasti: „Podnikanie v oblasti kultúry, kultúrne dedičstvo a kultúrna spolupráca“ spolufinancovaného z Finančného mechanizmu hospodárskeho priestoru 2014 – 2021 a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky.

Galéria