Aktuality

Levočský MTB maratón je za dverami

Dni MP Predbežný program

Deň 15. júl bude v znamení osláv, keď do Levoče zavíta jubilejný 10. ročník ŠKODA BIKE OPEN TOUR  pod názvom Škoda MTB maratón Levočské vrchy Levoča. Riaditeľkou týchto prestížnych pretekov je Mária Stanovičová, technické zabezpečenie a trať má na starosti Rastislav Kubovčík. Obaja sú zanietení cyklisti a tréneri klubu CYKLO SPIŠ. Záštitu nad podujatím prevzalo mesto Levoča. Pomocnú ruku podá Mestské kultúrne stredisko a ďalšie zložky patriace mestu.

V krátkosti zhrnieme, na čo sa môžete tešiť. Pre účastníkov podujatia je pripravených päť tratí. Začneme najkratšou detskou trasou, ktorá bude pripravená na mestskom okruhu na Námestí  Majstra Pavla v dĺžke 3 a 6 km. Pre súťažiace rodiny v kombinácii rodič – dieťa je pripravený 10 km okruh. Od 15 rokov je na výber najkratšia trať vedúca cez Levočské vrchy, ideálna pre hobíkov v dĺžke 24 km, stredná trať pre aktívnych cyklistov v dĺžke 48 km a najdlhšia 72 km trať. To už bude riadna výzva pre odvážlivcov. Bližšie a podrobné informácie sa dočítate na www.cyklospis.sk .

Oproti minulému roku sa nám podarilo uzatvoriť mesto. Detská trať bola vlani situovaná mimo centra, tento rok sa bude  odohrávať na námestí. Trasa dlhších tratí zostala nezmenená,“ povedal tréner.

Každoročnou súčasťou maratónu je bohatý program aj tombola. Na aké ceny sa môžu tešiť účastníci nadchádzajúceho ročníka? „Ceny postupne dolaďujeme s našimi sponzormi. Hlavnú cenu dodala spoločnosť Škoda Auto Slovensko. Ide o zapožičanie vozidla Škoda Enyaq IV na týždeň a cyklonosič značky ŠKODA,“ povedala trénerka. Nudiť sa nebudú ani fanúšikovia, rodinní príslušníci alebo návštevníci pretekov. „Nebude chýbať ani kultúrny program. Pretekári budú mať v cene štartovného zabezpečenú stravu v Levočskom Gastrodome, pitný režim, sponzorské suveníry a novinkou bude „zážitkový“ suvenír, čo bude prekvapenie organizátorov.

Chceme, aby táto veľká udalosť nebola iba o pretekoch. Na iných športových podujatiach dostane účastník tašku so suvenírmi, ktoré sú vopred predurčené na odpad. Navyše sa snažíme viesť maratón v šetrnom duchu. Chýbať nebudú ani atrakcie pre deti, ako nafukovací hrad, kreslenie, maľovanie na tvár, cukrová vata a ďalšie atrakcie. Chceme, aby bol kultúrny program zameraný hlavne na deti.“

Konanie MTB maratónu si vyžiada dopravné obmedzenia, ktoré sa dotknú najmä obyvateľov a návštevníkov Námestia Majstra Pavla. „Na základe vypracovaného dopravného projektu bude uzavreté námestie od siedmej hodiny ráno do šestnástej hodiny popoludní. Pozývame  všetkých Levočanov na toto nádherné podujatie. Očakávame cyklistov z celej strednej Európy. Levočská základňa je veľmi malá, preto pozývame aj domácich s deťmi. Pre levočské deti máme pripravené štartovné zadarmo, potrebné je vopred sa prihlásiť na www.cyklospis.sk,“ povedal tréner.

„Bude to veľká oslava cyklistiky v Levoči. Vďaka podpore mesta Levoča, spoločnosti Škoda Auto Slovensko a vašej osobnej podpore je podporovaný klub CYKLO SPIŠ a hlavná zložka podpory mládeže,“ dodala trénerka.

 

Jakub Hlubek, externý redaktor cycling-info.sk a bývalý jazdec klubu CYKLO SPIŠ

Galéria