Aktuality

Levočskí športovci opäť uspeli v oceňovaní Najúspešnejší športovci regiónu Spiš

IMG_7277

Slávnostné oceňovanie Najúspešnejší športovci regiónu Spiš za rok 2022 sa tentokrát uskutočnilo v budove Spišského divadla v Spišskej Novej Vsi a opäť sa vyberali najlepší športovci z levočského, spišsko-novoveského a gelnického okresu. Ide o jubilejný 50. ročník podujatia.

Športovci boli oceňovaní v piatich kategóriách:

  • Najúspešnejší jednotlivec – TOP 10
  • Najúspešnejší kolektív – TOP 3
  • Cena Embraco Slovakia, s.r.o. – Talent roka – TOP 10
  • Cena predsedu OK Spiš
  • Športovec / kolektív obce a mesta

Návrh na ocenenie v jednotlivých kategóriách podávajú obce, mestá a športové kluby z regiónu „SPIŠ“ – okresy Gelnica, Levoča a Spišská Nová Ves.

Oceňovania sa zúčastnili aj primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský a prednosta Mestského úradu v Levoči Nikolaj Kučka.

OK Spiš – Slovenského olympijského a športového výboru nominovala v kategórii Talent za rok 2022 dvoch mladých Levočanov Dávida Kedžucha a Dominika Hriňáka.

Ocenenie za mesto Levoča si prevzal Radoslav Kellner.

Cenu predsedu OK SPIŠ – Slovenského olympijského a športového výboru si prebral Ernest Rusnák, ktorého nominoval primátor mesta Levoča Miroslav Vilkovský.

O ocenených športovcoch:

Ing. Ernest Rusnák z klubu TJ Javorinka dlhoročne značkuje turistické chodníky. So značkami či farbami v batohu prešiel počas svojej značkárskej kariéry tisíce kilometrov a označil asi 1 300 km chodníkov.

Získal viacero turistických ocenení, medzi najprestížnejšie patrí titul MAJSTER TURISTIKY, ktorí doposiaľ získalo iba 60 Slovákov. Dostal tiež ocenenie za Celoživotný prínos v oblasti cestovného ruchu. Je predsedom a aktívnym členom stolnotenisového oddielu v Levoči.

Dávid Kedžuch, narodený v roku 2010, sa venuje zmiešaným bojovým umeniam MMA – MIXED MARTIAL ARTS. Pôsobí v športovom klube PIT GYM LEVOČA. Na Majstrovstvách sveta GAMMA USA – MS v roku 2022  v MMA v Nashville si vybojoval titul Majstra sveta v kategórii mládež vo veku 12 – 13 rokov. Získal aj titul Majster Slovenska 2021/2022 v SOMMA –Slovenská amatérska liga MMA.

Dominik Hriňák, narodený v roku 2008, je kapitánom tímu a oporou na brankárskom poste družstva starších žiakov FK 05 Levoča, ktoré si v minuloročnej sezóne vybojovalo 4. miesto v 2. lige starších žiakov či zvíťazilo na kvalitne obsadenom turnaji „O putovný pohár predsedu Stredoslovenského futbalového zväzu“, kde sa predstavili i tímy z 1. ligy. Túto sezónu stojí aj v bráne staršieho dorastu FK 05 Levoča a odchytal tiež prípravné zápasy v mužskej kategórii. Od jari pôsobí v klube FK Spišská Nová Ves v kategórii do 15 rokov.

Radoslav Kellner, narodený v roku 2008, navštevuje Hokejový klub Spiš Indians od jeho založenia v roku 2015. Odvtedy veľkú časť svojho voľného času trávi na zimnom štadióne. V mladšom veku bol hráčom, ale neskôr sa rozhodol byť brankárom. V ťažkých situáciách dokáže svoj tím podržať či na ľade, alebo v kabíne. Je dobrosrdečný, cieľavedomý a má pevnú vôľu. Na tréningoch aj zápasoch je vždy sústredený a snaží sa podať čo najlepší výkon. Jeho cieľom je dostať sa do slovenskej reprezentácie.

Galéria