Aktuality

Detské oddelenie levočskej nemocnice navštívili klauni

5. klauni NLE

Nemocnica AGEL Levoča sa potešila návšteve netradičných lekárov. Clownodoctros z organizácie Červený nos liečia pacientov nevšedným spôsobom. Na detské oddelenie so sebou prinášajú, radosť, smiech, hudbu a dobrú náladu. Svojou návštevou potešili nielen malých pacientov a rodičov, ale aj aj personál na detskom oddelení.

Clowndoctors navštevujú detské oddelenie levočskej nemocnice pravidelne. Je to skupina profesionálnych umelcov, ktorí navštevujú zdravotnícke zariadenia s cieľom zlepšiť pacientom náladu a psychickú pohodu. „Na klaunov sa vždy veľmi tešíme. Zakaždým nás prekvapia niečím novým. Pre nás aj našich pacientov je to milé rozptýlenie. Pozitívne ohlasy dostávame aj od rodičov, ktorí sú prítomní počas hospitalizácie so svojimi deťmi. Humorom a kreativitou vedia rozptýliť stres a strach, ktoré prispievajú k lepšej pohode,“ hovorí vedúca sestra detského oddelenia levočskej nemocnice, Mgr. Magdaléna Lesňáková.

Detské oddelenie navštevujú zdravotní klauni s ušľachtilým poslaním, rozveseliť deti a priniesť im do nemocníc radosť. Ich práca prináša potešenia pacientom a je uznávaná ako významný prínos pre pacienta. Levočskú nemocnicu navštívila dvojica lekárov so pseudonymom doktor Citrón a doktor Zlatko Bažant. „Je vidieť, že ich práca baví a svojimi vystúpeniami robia deťom radosť. Dobrou náladou nás na pár minút odbremenia od štandardných povinností na oddelení. Humorom a kreativitou vedia rozptýliť stres a strach, ktoré prispievajú k lepšej pohode a vylepšeniu zdravotnej starostlivosti,“ dodáva primár detského oddelenia, MUDr. Martin Tkáč.  

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

Hovorkyňa AGEL SK

Galéria