Aktuality

DETI V JASLIACH DOSTALI VIANOČNÉ DARČEKY V PREDSTIHU 

IMG_7789

Mesto Levoča získalo finančný príspevok na nákup hračiek pre zariadenie starostlivosti o deti do 3 rokov veku dieťaťa. Do mesta putovalo 5000 EUR z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v rámci národného projektu Podpora zariadení starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa, kód projektu 312031CFB4. Jasliam hračky odovzdala vedúca Oddelenia školstva, sociálnych vecí, zdravotníctva a školského úradu Mária Choborová.

Jeho cieľom je podpora zariadení starostlivosti o deti do 3 rokov s cieľom zabezpečenia vhodných pomôcok na saturáciu potrieb a kvality takýchto zariadení. Finančný príspevok bol určený najmä na nákup pomôcok, hračiek a športových potrieb, ktoré pomáhajú rozvoju psychomotoriky, jemnej a hrubej motoriky, reči, komunikácie a spolupráce, rozvíjaniu umeleckej a hudobnej expresie, zlepšujú technické zručnosti, pohybové aktivity a podporujú kolektívne aktivity.

Medzi novými hračkami sa nachádzajú rôzne knihy, leporelá, magnetické, textilné a interaktívne hovoriace knihy, puzzle, drevené pexeso, aktívne dosky, stavebnice, žinenky a podložky na cvičenie, hracie deky a podložky, obrázkové karty, hry zamerané na rozvoj slovnej zásoby, spoločenské aj pamäťové hry, odrážadlá, kolobežky, taktilné dosky a pocitové chodníky, futbalové bránky, lopty, drevené kolky, bábky, masky, kostýmy, divadlá, hračky zamerané na profesie, detské hudobné nástroje, hudobné hračky a nahrávky, mikrofóny, detské nástroje a náradia na vonkajšie aktivity a mnoho ďalšieho.

„Zámerom projektu je zvýšiť kvalitu poskytovanej sociálnej služby s cieľom podpory rozvoja deti do troch rokov, ktorým je poskytovaná formalizovaná starostlivosť v spomínaných zariadeniach. Táto služba podporuje zosúlaďovania rodinného života a pracovného života, rodičovi sa vytvárajú podmienky na zabezpečenie dostupnosti a udržateľnosti služieb pre rodiny s deťmi. Vďaka tomu sa zvýši zamestnanosť osôb s rodičovskými povinnosťami starajúcich sa o deti do troch rokov. Preto je dôležité, aby tieto deti mali v zariadení k dispozícií vhodné inovatívne hračky a pomôcky, ktoré podporia jeho vývin. Rôznorodosť činností, ktoré je možné pod pojem hra zahrnúť, predstavuje spektrum príležitostí na vlastný zážitok, skúšanie okolitého sveta a k tomuto je dôležité aj primerané materiálne vybavenie,“ povedala vedúca Oddelenia cestovného ruchu a rozvoja mesta Anna Babicová.

 

Galéria