Aktuality

CYKLOPRETEKY OKOLO SLOVENSKA BUDÚ PRECHÁDZAŤ LEVOČOU

Plagát Okolo Slovenska

67. ročník medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska organizuje Slovenský zväz cyklistiky v dňoch 13. – 17. septembra 2023. Štyri World tímy, 6 profesionálnych kontinentálnych tímov, 10 kontinentálnych celkov a reprezentácia Holandska potvrdili svoju účasť. Domáci fanúšikovia sa tak môžu opäť tešiť na veľké mená svetovej cyklistiky.

Vo štvrtok, 14. septembra 2023, povedie 2. etapa najvýznamnejších domácich pretekov aj Levočou. Etapa štartuje v meste Prešov a končí v Poprade. Cyklisti prejdú Levočou cez Košickú bránu, Námestie Majstra Pavla, Novú ulicu, Ulicu Predmestie a ďalej smerom na Poprad.

V meste Levoča pred historickou radnicou bude na trati pretekov rýchlostná prémia. Ešte pred prejazdom pelotónu potešia fanúšikov popri trati darčeky z reklamnej kolóny.

DOPRAVNÉ OBMEDZENIA

V tejto súvislosti si dovoľujeme upozorniť účastníkov cestnej premávky na dopravné obmedzenia týkajúce sa krátkodobých úplných uzávierok ciest v našom meste. Polícia SR bude už pred prejazdom cyklistického pelotónu v predpokladanom čase medzi 12:00 a 13:00 hod. uzatvárať vjazdy na cestné komunikácie, ktorými budú prechádzať cyklisti.

Zároveň uvítame, ak budete v čase prejazdu pelotónu potrebovať odísť motorovým vozidlom z priľahlých komunikácií vedúcich na trasu pretekov, aby ste si motorové vozidlo preparkovali na komunikácie nepodliehajúce krátkodobým uzávierkam.

Parkovanie osobných motorových vozidiel na Košickej ulici, severnej a západnej časti Námestia Majstra Pavla (od križovania s Ružovou ulicou po Poštu) a Novej ulici nebude umožnené z dôvodu zabezpečenia bezpečného priebehu pretekov. Z uvedeného dôvodu prosíme majiteľov motorových vozidiel, aby v tento deň využili na parkovanie záchytné parkoviská v hradobnej priekope.

Obmedzenia sa dotknú aj mestskej hromadnej dopravy, ktorá v čase od 12.00 hod. do 13.00 hod. nebude premávať vôbec (spoj č. 43 a spoj č. 45). Spoj č. 47. bude premávať podľa platného cestovného poriadku.

Počas prejazdu pelotónu bude niekoľko desiatok policajtov riadiť a usmerňovať dopravu, dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a ochranu verejného poriadku.

Mesto Levoča a Slovenský zväz cyklistiky ďakujú účastníkom cestnej premávky za porozumenie a veria, že tolerantným prístupom všetci prispejeme k vydarenému priebehu tohto významného športového podujatia a bezpečnému priebehu pretekov.

Galéria