Aktuality

Neurologické oddelenie levočskej nemocnice získalo diamantové ocenenie

1. Neurológia NLE

Neurologické oddelenie Nemocnice AGEL Levoča opäť získalo pod vedením primára MUDr. Ladislava Gurčíka, PhD. najvyššie diamantové ocenenie ESO ANGELS AWARDS 2021. Toto ocenenie je udeľované za vysokokvalitnú liečbu a manažment pacientov v cievnou mozgovou príhodou.

Pod úspech Neurologického oddelenia levočskej nemocnice sa podpísalo najmä vedenie oddelenia a tím zdravotníkov, ktorý sa profesionálne a svedomito denno-denne stará o pacientov a poskytuje najlepšiu možnú zdravotnú starostlivosť. Oddelenie toto ocenenie nedostalo prvýkrát a udelené mu bolo už v roku 2018. „Na našom oddelení bolo počas uplynulého roka hospitalizovaných 2373 pacientov. Najčastejšou príčinou hospitalizácie sú akútne cievne mozgové príhody, bolestivé syndrómy pri ochoreniach medzistavcových platničiek, dekompenzovaná epilepsia, nádory mozgu či roztrúsená skleróza,“ hovorí o typoch ochorení liečených na neurologickom oddelení primár MUDr. Ladislav Gurčík.

Neurologickému oddeleniu bolo po vyhodnotení dát z roku 2021 udelené ocenenie od Európskej organizácie pre cievne mozgové príhody. European Stroke Organization – ESO oddeleniu priznala diamantový status pre liečbu cievnych mozgových príhod. „Hlavným cieľom pri liečbe je minimalizovať časové straty, najmä ústavnej diagnostiky a liečby do podania lieku rozpúšťajúceho krvnú zrazeninu v mozgovej tepne, ako aj do indikovaného transportu pacienta k endovaskulárnej liečbe,“ ozrejmuje primár oddelenia MUDr. Gurčík.

„Tímu neurologického oddelenia, od vedenia až po všetkých ostatných zamestnancov, ktorí sa podieľajú na procese starostlivosti o pacientov, patrí obrovská vďaka a obdiv. Skvelý tím, ktorý je na tomto oddelení vybudovaný preukazuje vynikajúce výsledky svetovej úrovne. Pacienti sa na oddelení môžu spoľahnúť na profesionalitu a vysokú odbornosť poskytovanej zdravotnej starostlivosť počas hospitalizácie, ambulantnej starostlivosti a ústavnej zdravotnej starostlivosti,“ dodáva riaditeľ levočskej nemocnice Ing. František Lešundák.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková
Hovorkyňa skupiny AGEL SK

Galéria