Aktuality

LITOMYŠL – HLAVNÍ MĚSTO SOUČASNÉ ČESKÉ ARCHITEKTURY

IMG_0101

LITOMYŠL – HLAVNÍ MĚSTO SOUČASNÉ ČESKÉ ARCHITEKTURY

Od dnešného dňa až to 15. januára 2023 je pre verejnosť sprístupnená výstava tých najlepších architektonických počinov, ktoré sa realizovali v partnerskom meste mesta Levoča – Litomyšl. Prezentuje zaujímavú interakciu novodobých stavieb s historickym dedičstvom. Ako aj sám starosta mesta Litomyšl, Daniel Brýdl na otvorení výstavy spomenul: „Podľa nás, pokiaľ chceme žiť v historických mestách, tak proste musíme tie novodobé vstupy, v čo najväčšej kvalite, do našich miest implementovať, samozrejme s veľkou pokorou.“ A že sa to dá, o tom sa môžete sami presvedčiť, minimálne návštevou tejto výstavy.

Litomyšl a Levoča majú toho veľa spoločného a výbornou vzájomnou spoluprácou nás do budúcna čaká určite ešte mnoho projektov, ktoré spolu zrealizujeme.

Srdečne vás na výstavu pozývame, možno vás pohľad na architektonické diela inšpiruje natoľko, aby ste sa na ne vybrali pozrieť aj v skutočnosti. Vstup na výstavu je zdarma.

Výstava je realizovaná v spolupráci Mesto Levoča, mesta Litomyšl, Regionální muzeum v Litomyšli, Městská galerie Litomyšl, Galéria Mesta Levoča a Kultúra v Levoči.

Galéria