Aktuality

V levočskej nemocnici sa mení časový harmonogram testovania na ochorenie covid-19

agel

V Nemocnici AGEL Levoča sa mení časový harmonogram testovania na ochorenie covid-19. Mobilné odberové miesto covid-19 sa novým časovým harmonogramom muselo prispôsobiť druhu vykonávaných testov. Antigénové testovanie na odberovom mieste COVID-19 je možné počas pracovných dní aj bez registrácie od 07.00 hod. do 08.00 hod., a potom až od 10.45 hod. do 14.45 hod. Počas víkendov ostáva časový harmonogram bez zmeny. Manipulačný poplatok za antigénové testovanie je 5 eur.

,,V našom odberovom mieste covid-19 nastáva menšia zmena ohľadom časového harmonogramu vykonávania antigénových testov. Hlavným zámerom je eliminovať množstvo antigénových a PCR testov, ktoré sa v našom mieste vykonávajú súbežne. Úpravou časového harmonogramu chceme docieliť prehľadnosť v druhoch vykonávaných testov, keďže sa na jednom mieste vykonáva viac druhov testovania,“ uvádza Mgr. Lucia Boháčová, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

„Počas pracovných dní bude vyhradený čas na antigénové testovanie prioritne pre ambulantných pacientov, a to od 7.00 hod. do 8.00 hod. PCR testovanie prebieha v čase od 7.00 hod. do 10.00 hod. V antigénovom testovaní budeme opäť pokračovať od 10.45 hod. do 14.45 hod., kedy je plánový posledný odber. Manipulačný poplatok za antigénové testovanie je 5 eur a na testovanie môžu záujemcovia prísť aj bez registrácie. Registrovať sa môžu prostredníctvom webu korona.gov.sk. Tak, ako v predchádzajúcom období, bude potvrdenie o testovaní formou e-mailu, SMS, a taktiež papierovej formy, ktorú si môžu záujemcovia vyžiadať pred odberom,“ informuje Mgr. Lucia Boháčová.

V súčasnosti rozlišujeme na našom odberovom mieste tri druhy testovacích alternatív.

 

  1. Antigénové testovanie

Testovanie antigénovými testami je za manipulačný poplatok 5 eur možné od pondelka do piatku, v časoch:

od 7.00 hod. do 8.00 hod.
od 10.45 hod. do 14.45 hod.

a počas víkendov:

od 7.00 hod. do 10.45 hod.

 

  1. PCR testovanie pre samoplatcov

Nemocnica vykonáva počas týždňa aj platené PCR testovanie a PCR testovanie zo slín, na ktoré je možné sa prihlásiť cez agellab.sk.

 

  1. PCR testovanie pre pacientov s príznakmi (RÚVZ) a pacientov s výmenným lístkom od lekára

V prípade, že máte príznaky alebo podozrenie na ochorenie, môžete požiadať o vyšetrenie formou elektronického formuláru prostredníctvom korona.gov.sk. Bude vám pridelené odberové miesto a termín odberu na PCR test. PCR testovanie je možné absolvovať aj s výmenným lístkom od lekára.

 

Kontakt na mobilné odberové miesto COVID-19 v Nemocnici AGEL Levoča a.s.,
Telefón: 0917 398 156
E-mail: momnle@nle.agel.sk

 

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková
Hovorkyňa skupiny AGEL SK