Aktuality

🐕‍🦺 PES V MESTE

pes-v-meste_IG

Domáci miláčikovia robia mestá lepšími. Vážne :-). Lebo robia svojich majiteľov šťastnejšími a zdravšími. Psíčkari, napríklad, majú viac pohybu, zriedkavejšie trpia depresiami, majú silnejšie sociálne väzby. Dospelým a starším poskytujú psíky cennú spoločnosť, deťom zas starostlivosť o zvieratko vytvára prostredie, v ktorom je ich vývin aktívnejší a bezpečnejší. Pomáhajú znižovať stres a zvyšovať radosť zo života. Ak mestá pracujú na tom aby boli priateľské k celej komunite, k nepsíčkarom i psíčkarom a, pravdaže, aj ku psom, ak sú domáci miláčikovia, ich miesto v spoločnosti, etiketa pohybu a správania sa na verejných priestranstvách a pod. predmetom spoločnej diskusie, je to investícia do zdravia a pohody pre všetkých.

Tak ako v mestách prakticky po celom svete, i u nás v Levoči je psíkov každým rokom viac. Aby sme aj my s nimi aj oni s nami žili kvalitné životy, bude užitočné doladiť a aktualizovať nepísaný (i ten záväzný) psíčkarský kódex.

ℹ️ V niekoľkých príspevkoch vám prinesieme informácie, možno novinky, o ekologických, spoločenských i praktických aspektoch života MESTSKÉHO PSA 🙂.

👉 Pre začiatok, možno ste postrehli nové značenie na odpadkových košoch v meste. 🚮 Ako upratať po svojom psíkovi, čo musím a čo môžem a najmä p r e č o, bude našou najbližšou nasledujúcou témou.

 

#pes_v_meste

Galéria