Aktuality

Levočská nemocnica reaguje na uvoľňovanie opatrení, zmeny nastanú najmä v prípade návštev pacientov

img

Nemocnica AGEL Levoča reaguje na zlepšujúcu sa situáciu ohľadom pandémie. Zmena nastáva predovšetkým v povolení návštev u pacientov, tie sú od dnes možné za dodržania prísnych podmienok. Prioritou nemocnice ostáva očkovanie verejnosti, za minulý týždeň sa vo vakcinačnom centre zaočkovalo takmer 990 ľudí.

Na základe pozitívneho vývoja ohľadom pandemickej situácie sa väčšina lôžok, ktoré boli reprofilizované pre covid-pozitívnych pacientov opäť sprístupní pre necovidových pacientov. „Výrazná zmena nastáva taktiež v prípade návštev. Od dnešného dňa sa návštevy za prísnych podmienok povoľujú, a to výhradne v návštevných hodinách od 14:00 do 16:00 počas pracovných dní. V soboty, nedele a sviatky je to od 13.00 hod. do 15.00 hod. K jednému pacientovi môžu prísť maximálne dvaja príbuzní, a to nanajvýš na 15 minút. Každý z príbuzných musí predložiť buď potvrdenie o prekonaní ochorenia covid-19, potvrdenie o očkovaní, negatívny antigénový test (nie starší ako 24 hodín) alebo negatívny PCR test (nie starší ako 72 hodín). Samozrejmosťou je aj na nosenie respirátora FFP2 a dôkladná dezinfekcia rúk,“ informuje riaditeľ nemocnice Ing. František Lešundák.

„K dnešnému dňu nemáme v domácej izolácii žiadneho z našich kolegov. V našej nemocnici k dnešnému dňu evidujeme šiestich pacientov na oddelení covid-19. Na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny evidujeme dvoch pacientov napojených na umelej pľúcnej ventilácii a jedného pacienta na neinvazívnom lôžku, informuje PhDr. Beáta Ružbacká, MPH, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť k aktuálnej pandemickej situácii.

„Vo vakcinačnom centre sme minulý týždeň zaočkovali takmer 990 ľudí. Na mobilnom odberovom mieste COVID-19 sa za minulý týždeň vykonalo 660 antigénových testov z toho 1 bol pozitívny. Vykonali sme taktiež 233 PCR testov a z nich bolo pozitívnych 21,“ dodáva námestníčka.

Na očkovanie a antigénové testovanie je možné sa objednať prostredníctvom webu www.korona.gov.sk. Na PCR testovanie aj PCR testovanie zo slín sa samoplatcovia môžu prihlásiť prostredníctvom webu www.agellab.sk.

 

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

Hovorkyňa skupiny AGEL SK

martina.pavlikova@agel.sk

+421 911 169 377