Aktuality

Last Minute Fair, Muratpaşa, Antalya, Turecko

Lastminute-Fair

Na základe pozvania primátora Muratpaşa pána Ümita Uysala sa delegácia mesta Levoča počas dní 24.4.-28.04.2021 zúčastnila medzinárodného veľtrhu a medzinárodnej výstavy cestovného ruchu v Antalyi s názvom „Last Minute Fair“.

Delegácia mala tú česť v rámci sekcie historického a kultúrneho turizmu reprezentovať nielen mesto Levoča, ale aj prešovský región a dalo by sa povedať, že aj Slovensko, nakoľko sme boli jediné mesto pozvané na festival zo Slovenskej republiky. Účastníckymi krajinami v stánku na veľtrhu spolu s našou delegáciou bolo tiež Poľsko, Švédsko, Maďarsko, Severný Cyprus, Taliansko, Nemecko a Rusko.

Súčasťou pracovnej cesty boli spoločné rokovania s primátorom Muratpaşa-Antalya, primátorom mesta Manavgat-Side a primátorom mesta Gradara z Talianska na obnove a záchrane kultúrneho dedičstva. Historická časť mesta Muratpaşa-Antalya má záujem o technickú pomoc pri príprave materiálov pre zápis do svetového dedičstva UNESCO.

Pracovná časť pobytu pozostávala najmä v aktívnej účasti predstaviteľov mesta Levoča na veľtrhu v Kultúrnom centre Antalye, kde delegácia v pridelenom časovom bloku, prostredníctvom videí a osobnej prezentácie predstavili účastníkom veľtrhu naše historické mesto. Na základe reakcií publika môžeme potvrdiť, že Levoča zožala úspech.

Počas celého konania veľtrhu mala naša delegácia možnosť jednotlivo konzultovať s účastníkmi spoločné témy. Individuálne odpovedať na ich otázky, vymieňať si skúsenosti  a rokovať o možnej vzájomnej spolupráci.

Veríme, že účasť našej delegácie bola prínosom a dôstojnou propagáciou nášho mesta.

 

Ing. Miroslav Vilkovský, MBA

primátor mesta Levoča

Galéria