Aktuality

Iniciatíva #elejvmájinekosí

IMG_1248

#eLEjvmájinekosí  – sme PRVÍ ??

☘️ prešiel PRVÝ týždeň PRVÉHO ročníka eko inicitaívy na podporu biodiverzity #elejvmajinekosi, Levoča v máji nekosí

☘️ PRVÝMI, ktorí do nej vstúpili a pridali svoje trávniky k dvom mestským, boli školy, škôlky a organizácie: MŠ Francisciho, G. Haina, Železničný riadok, ZŠ G. Haina, Francisciho, Nám. Š.Kluberta, Gymnázium JFR, SPgŠ, SOŠ služieb M. Pavla, Nemocnica AGEL Levoča, DO Fénix a CvČ. Ste super!!!

☘️ s #elejvmajinekosi nie sme  PRVÍ na svete, Máj bez kosenia/No Mow May je síce mladá, ale už pár rokov pevne zakotvená a rýchlo rastúca  iniciatíva v krajinách s tradíciou ekologického povedomia obyvateľstva

☘️ s #elejvmajinekosi nie sme PRVÍ na Slovensku v zavádzaní zmeneného režimu kosenia verejnej zelene. Väčšie mestá majú takýchto plôch desiatky, každým rokom ich pribúda, pridávajú sa tzv. motýlie lúky, hmyzie hotely, mozaikovým kosením sa nie len vytvárajú ostrovy rastlinnej i živočíšnej rozmanitosti, stávajú sa aj estetickými prvkami mestskej krajiny a miestami pre kvalitné trávenie voľného času

☘️ s #elejvmajinekosi sme ale na Slovensku úplne PRVÍ   v snahe rozšíriť túto iniciatívu smerom k najširšej verejnosti, k Vám, k nám, tak aby sme sa rovnako ako v ostatných krajinách sveta, neobmedzili na zeleň v správe miest, aby sme úplne všetci mohli priamo a spolu podporiť kvetinky, rastlinky, včielky, motýliky….

☘️ ešte to last minute stíhaš!! odfoť trávnik, ak si ho nepokosil hoci aj náhodou 😉 a daj mu šancu ešte tieto 3 týždne! zastav sa pri klientskom centre po nálepku s logom, dáš tým bod svojej ulici , uvidíme, ktorá je u nás v eLEj najzelenšia!

 

 

Galéria