Aktuality

Iniciatíva #elejvmájinekosí

IMG_1236

nezabudnite! eLEj v máji nekosí🌱🐝💛

AKO NA TO:

 Váš záujem stať sa súčasťou tejto eko iniciatívy nás veľmi teší. Je skvelé, že k dvom mestským trávnikom, jeden väčší Pri Prameni a jeden menší v centre,  nám pribúdajú ďalšie plochy, ktoré budú počas štyroch májových týždňov ušetrené kosenia, v areáloch stredných, základných i materských škôl. Na školách záleží vždy a je výborné, že aj školy vedia, na čom záleží. 💛  

     Všetky tieto trávniky poľahky rozpoznáte, budú označené takouto krásnou tabuľkou (pozri foto) s logom iniciatívy, symbolom Levoče a linkom na web mesta, kde po celý čas budú všetky informácie o iniciatíve a jej priebehu.

ŠIROKÁ, ŠIRŠIA, NAJŠIRŠIA VEREJNOSŤ, MY VŠETCI: 

🌱🐝: 1/ máte už vyhliadnutý ten svoj trávni(če)k, ktorý sa zmení na vyšší,  rozmanitejší, bzučivejší a cvrlikavejší?

🌱🐝: 2/ odfoťte si ho teraz, aby sme mali štart pre také tie klasické ‘pred’ a ‘po’ porovnania na konci mája a

🌱🐝: 3/ pošlime fotku do komentov sem: https://www.facebook.com/1478057235764274/posts/2979578018945514/?d=n na facebook ‘Mesto Levoča’. Hack od skúsených: pre ľahšie a viditeľnejšie porovnanie urobte fotku napr. s tenisovou loptičkou alebo badmintonovým košíčkom v tráve.

🌱🐝: 4/ otázky, očakávania, tipy, či skúsenosti z predchádzajúcich rokov, ak ste už nekosenie vyskúšali, alebo čokoľvek čo považujete za dôležité, nám tiež napíšte do komentárov, budeme vďační za spätnú väzbu.

🌱🐝: 5/ získajte nálepku s logom iniciatívy #elejvmajinekosi, zdarma, pravdaže. Na vašej bránke, alebo poštovej schránke, na stĺpiku plota, alebo kdekoľvek je to pre Vás zmysluplné, bude nie len vysvetlením prečo je Váš trávnik iný ako inokedy, ale bude i pomáhať šíriť myšlienku podpory biodiverzity. Stačí sa zastaviť v parku, vojsť do budovy MÚ a zo stolíka pri klientskom centre si nálepku vziať. Ak sa fotkou podelíte o dobrý nápad kam s ňou, tým lepšie:-)

 

Tu na internetovej stránke mesta i na facebooku ´Mesto Levoča´ budeme počas celého nekoseného:-) mája zdieľať ďalšie zaujímavé informácie o význame tejto a podobných iniciatív, tešíme sa na Vaše fotky i zážitky z pozorovania trávnikov, motýľov, včielok, v ktorých mene Vám ďakujeme, že Vám to nie je jedno, že Vám záleží a ste pripravení pomôcť 🌱🐝🦋. #elejvmajinekosi

 

Vaše Mesto Levoča

 

 

Galéria