Aktuality

Interné oddelenie levočskej nemocnice získalo Genersichovú cenu

248093558_3109278122642169_2453808120819274517_n

Interné oddelenie Nemocnice AGEL Levoča získalo Genersichovú cenu. Maďarský Nadačný fond Dr. Antala Genersicha ju každoročne udeľuje vybraným lekárom a študentom medicíny. V spolupráci s vedením mesta Levoča sa tentokrát rozhodli oceniť Interné oddelenie levočskej nemocnice a k poďakovaniu kolegom a pridalo aj vedenie levočskej nemocnice.

Celý rok 2021 bol nielen pre lekárov interného oddelenia, ale všetkých zdravotníkov nesmierne náročný. Kvôli pandémii koronavírusu zažili situácie, na ktoré sa, napriek rokom skúseností, nemohli pripraviť, museli však v plnom nasadení 24 hodín denne a zachraňovať pacientov, neraz aj kolegov. Genersichova cena je krásnym gestom uznania za túto náročnú prácu.

„Ocenenie si nesmierne vážime, je to pre nás veľkým zadosťučinením a uznaním. Vzhľadom na veľmi ťažkú dobu, ktorú žijeme, by si ho zaslúžili všetci naši kolegovia, bez ohľadu na to, kde pracujú. Cena je aj vyjadrením toho, že zdravotníctvo, lekári, sestry, ale aj nezdravotnícki zamestnanci si vďaka covidu opätovne získali veľmi dôležité miesto v spoločnosti, čo posledné roky nebolo vždy pravidlom. Naša úprimná vďaka za starostlivosť, profesionalitu a obetavú prácu patrí celému kolektívu interného oddelenia pod vedením skúsenej odborníčky, primárky MUDr. Márii Orolínovej,“ uviedol riaditeľ levočskej nemocnice Ing. František Lešundák.  Ocenenie levočských zdravotníkov je aj zásluha vedenia mesta Levoča, primátor Levoče Ing. Miroslav Vilkovský, MBA poďakoval kolektívu interného oddelenia za zvládnutie I. a II. vlany pandémie koronavírusu.

Profesor Genersich bol významným a uznávaným lekárom a pedagógom. Zomrel v roku 1918 a na jeho počesť  v roku 1991 vznikla nadácia nesúca jeho meno.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková
Hovorkyňa skupiny AGEL SK

Galéria