Aktuality

#elejvmajinekosi🌱🐝

IMG_1248

zopár (možno)prekvapivých dôvodov prečo kosiť trávnik menej často

💦 💦 voda: ak necháme rásť prirodzene sa vyskytujúce rastliny, klesne množstvo vody potrebné na to, aby bol trávnik zdravý, plný a farebný. lúky prirodzene prežijú iba na dažďovej vode a rose.

💨💨 vzduch: každý počul o znečistení ovzdušia automobilmi, hospodárskymi zvieratami🐄 , priemyslom, ale premýšľali ste niekedy, čo spôsobuje používanie vašej kosačky každý týždeň v dlhodobom merítku? keďže veľa kosačiek je benzínových, z výfukov uvoľňujú rovnaké plyny ako autá. koste menej, pomáhate tak znižovať znečistenie ovzdušia.

🐞🐞prospešný hmyz: margaréty, napríklad, sú známe svojou odolnosťou. za tú ale do veľkej miery vďačia užitočnému hmyzu, ktorý priťahujú. chrobáky ako lienky, zlatoočky a ďalšie, pomáhajú držať na uzde populácie škodcov a chránia tak vašu záhradu pred záplavou parazitov.

🐦🐦 vtáky: uvidíte na svojich trávnikoch viac rozmanitých vtákov. nie len kvôli hmyzu ako potrave, steblá a stonky z tráv a lúčnych rastlín im totiž poskytujú výborný materiál na stavbu hniezd, najmä na jar.

🌱🐝 tu sú fotky trávnikov prvých priekopníkov #elejvmajinekosi zo začiatku mája. o dva týždne, na konci mesiaca, budú určite vyzerať inak! zvedaví??🤔 ak ste ten váš trávnik tiež od apríla nekosili, hoci aj náhodou, dajte tomu nový zmysel, pripojte sa k #elejvmajinekosi a vydržte ešte pár dní!😎pošlite fotku do komentu a ste v hre o symbolickú fľašu medu!🍯💛

 

Galéria