Aktuality

V levočskej nemocnici otestovali počas víkendu 1675 ľudí

i_6232117

V levočskej nemocnici otestovali počas víkendu 1675 ľudí
Výborná organizácia, únava, ale predovšetkým ochota a profesionálny prístup zdravotníkov


Nemocnica AGEL Levoča sa počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za dva dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky 1675 testovaným, z nich 20 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich príbuzných.

V našej nemocnici bolo zriadených dvanásť odberových miest. Každé oddelenie si otestovalo svojich zamestnancov, ich rodinných príslušníkov a pacientov, ktorým to umožňoval zdravotný stav. „Na odberných miestach sme vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať naši kolegovia, ktorí práve neboli v službe, ako aj príbuzní našich zamestnancov,“ hovorí riaditeľ nemocnice Ing. Viktor Halíř. Všetko prebiehalo pokojne, akcia bola veľmi dobre zorganizovaná.

„Testovanie bolo náročné, ale všetci do toho dali obrovskú mieru trpezlivosti a profesionality. Vďaka tomu sa nám to podarilo dotiahnuť do úspešného konca. Veľká vďaka patrí úplne všetkým, ktorí sa na tom akýmkoľvek spôsobom podieľali,“ vraví námestníčka PhDr. Beáta Ružbacká, MPH, ktorá organizačne zastrešovala spoločne s vedúcimi sestrami jednotlivých oddelení zmobilizovala aj ostatných zdravotníkov nemocnice. Okrem víkendového testovania nemocnica aktuálne eviduje 14 pozitívnych pacientov, z nich jeden potrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie.

,,Chcel by som úprimne poďakovať všetkým zamestnancom nemocnice za ich víkendové nasadenie, ochotu, vytrvalosť a trpezlivosť počas náročného testovania, skvelú organizáciu, logistiku a zabezpečenie dostatočného množstva osobných ochranných prostriedkov. Napriek veľkej únave nechýbal mnohým na tvárach úsmev, aj keď pod rúškami či štítmi sa dal skôr vyčítať z očí a hlasu,“ dodal Viktor Halíř.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková
Hovorkyňa skupiny AGEL SK
martina.pavlikova@agel.sk
+421 911 169 377

Galéria