Aktuality

Spustenie novej webovej stránky mesta Levoča

stranka-levoca

Vážení občania a návštevníci mesta Levoča.

23. novembra 2020 sme spustili do prevádzky nové a moderné webové sídlo Mesto Levoča, ktoré bolo pripravené v spolupráci s dodávateľom – spoločnosťou MVI, s.r.o..

Náklady na vytvorenie nového portálu boli 16 tisíc €. Zmluva je podpísaná na dva roky. Počas tohto obdobia bude webový portál v spolupráci so spoločnosťou MVI s.r.o., ktorá má dlhoročné skúsenosti s takýmito projektmi aktualizovaný a dopĺňaný do konečnej podoby. Súčasťou dodaného riešenia je nová, verejne dostupná webová stránka mesta Levoča, redakčný systém a podporné služby.

Pôvodný web mesta už technologicky ani dizajnovo nezodpovedal požiadavkám súčasnosti. Jeho dizajn sa menil naposledy v roku 2007.

Nový webový portál ponúka užívateľom prehľadnú štruktúru a obsah, moderný a nadčasový dizajn, novú koncepciu štruktúry webu bez rušivých elementov (napr. bannery po stranách webu), pričom sa ale zachovali dôležité odkazy na viditeľných miestach. Taktiež ponúka responzívny dizajn potrebný pre súčasné mobilné a smart zariadenia (zobrazenie stránky sa automaticky prispôsobuje veľkosti displeja), veľkú prehľadnú mozaiku dôležitých udalostí na titulnej stránke, fulltextové vyhľadávanie v kompletne celom obsahu webu a ďalšie moderné riešenia.

Na webovom portáli si postupne nájdete všetky informácie o samospráve, mestskom úrade, o tom ako vybaviť rôzne životné situácie, prehľadne popísaný život v meste, informácie pre podnikateľov, turistov a všetky kontakty. Cieľom webového portálu je vždy dostať občana do Životnej situácie, ktorú potrebuje vyriešiť, kde nájde postupy, dokumenty a presné osoby, ktoré mu pomôžu s danou agendou.

Občan si na portáli nájde cez unikátny vyhľadávač alebo v prehľadnej štruktúrovanej forme všetky informácie do troch klikov.

Internetová stránka spĺňa štandardy samosprávy a je užívateľsky i administračne priateľská pre zamestnancov, ktorí sú zodpovední za jednotlivé agendy.

Dúfame, že Vás nový dizajn webovej stránky poteší a nájdete na nej informácie, ktoré Vás v dostatočnej miere uspokoja a jej užívateľský komfort sa v práci s ňou významne zvýši a pomôže občanom a návštevníkom prehľadne zisťovať informácie o našom meste.

V budúcom roku plánujeme rozšírenie o turistický portál, na ktorom si turista nájde informácie o podujatiach, atrakciách, trasách, gastronómii a ubytovaní v meste a jeho okolí.

Vaše pripomienky nás posúvajú dopredu, preto budeme radi za akékoľvek postrehy a nápady, ktoré by sme vyhodnotili a zapracovali. Preto Vám budeme vďační, keď ich zašlete e-mailom na adresu webmaster@levoca.sk.

Návštevníkov stránky žiadame o trpezlivosť počas najbližších dní, nakoľko sa môže stať, že z technických príčin stránka /nová aj stará verzia/ nebude dostupná.

Andrej Koršňák
informatik