Aktuality

Levočská nemocnica zakázala návštevy pacientov

levoca_agel

Vzhľadom na zhoršenie epidemiologickej situácie súvisiacej s pandémiou COVID-19 Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča, člen skupiny AGEL, opätovne sprísnila režim a prijala opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu a kvôli ochrane pacientov aj zamestnancov nemocnice. 

Od stredy, 22. júla 2020,  dochádza v levočskej nemocnici k zákazu návštev hospitalizovaných pacientov na lôžkových oddeleniach. Okrem tohto opatrenia platí aj naďalej používanie osobných ochranných pomôcok, zvýšená dezinfekcia v priestoroch zdravotníckeho zariadenia a povinné je prekrytie horných dýchacích ciest.

Triáž – teda triedenie pacientov, meranie teploty a zisťovanie cestovateľskej anamnézy je pacientom a sprevádzajúcim osobám zisťovaná priamo v ambulanciách nemocnice. Zároveň sa pri návšteve lekára vypisuje dotazník. Novým opatrením je aj to, že pacienti, ktorí idú na plánovaný alebo akútny operačný zákrok, musia podstúpiť testovanie na COVID-19. Rozsah poskytovanej starostlivosti zostáva v nemocnici bez obmedzení.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková
Hovorkyňa skupiny AGEL SK
martina.pavlikova@agel.sk
+421 911 169 377