Podujatia

Výstava na stromoch – KÁVOVA KRÍZA

kava-sq

Výstava na stromoch v Levoči – Kávová kríza,

ktorá momentálne prebieha na viac než 40 tich miestach na SK a ktorú v našom Severnom parku pre vás pripravila OZ Zelená hliadka – Levoča, potrvá ešte do konca tohto týždňa. Jesennú prechádzku našim krásnym mestom, tak môžete spojiť s edukáciou o závažných globálnych témach.

Príďte sa do parku pozrieť, ako sa pestuje káva a ako žijú pestovatelia nášho obľúbeného nápoja. Tí musia čeliť cenovej a klimatickej kríze.

Káva patrí medzi najobľúbenejšie nápoje dnešnej doby. Viac ako polovica Slovákov pije denne dve až tri šálky kávy. Najviac kávy sa vypestuje v Brazílii, Vietname a Kolumbii. Práve do Kolumbie sme sa vydali, aby sme sa opýtali pestovateľov a pestovateľiek, ako sa im žije. Ľudia stojaci za našou šálkou kávy sa stretávajú predovšetkým s nízkymi výkupnými cenami, rastúcimi nákladmi na jej pestovanie a neistotou dobrého zberu. Tú ešte zosilňujú dopady klimatickej zmeny. Pomocou novej výstavy Kávová kríza môžete nahliadnuť do života pestovateľov kávy v Latinskej Amerike a spoločne s nami sa zamyslieť nad možnosťami udržateľnejšej konzumácie obľúbeného nápoja.

Akcia sa koná v rámci Výstavy na stromoch, čo je celorepublikový výstavový happening na podporu dôstojnej práce. Tento rok sa koná tretí ročník zameraný tentoraz na podmienky pestovania kávy v Kolumbii.

Kultúra v Levoči #exhibition #vystava #levoca

Informácie

Námestie Majstra Pavla, Levoča

Galéria